Tentkerk Maassluis

1 Mei 2014 is het 7 jaar geleden dat de kerk is opgeleverd.  Al die tijd gefascineerd door de bouwstijl duurde het nog een jaar, mei 2008 voor dat ik het bouwwerk fotografeerde. Vervolgens nog eens 6 jaar voor ik wist hoe dat het door mij uitgebeeld zou moeten worden. Uiteindelijk is dit het resultaat.

Zoals bananenbladeren in de tropen beschutting tegen de regen bieden, zo beschermen de schalen in het ontwerp van Royal Haskoning Architecten de parochianen van de Andreas Petrus Paulus parochie. De symboliek van de bladeren bleek sterk en verleidelijk, maar de materialisering niet eenvoudig.

Gironde (Fr)

De rivier de Gironde bevind zich in het Franse departement Gironde. De rivier wordt gevoed door de rivieren de Dordogne en de Garonne en komen even ten Westen van Bordeaux samen om vervolgens in de Atlantische Oceaan uit te monden. Karakteristiek zijn de vele vissershutten  op palen, waarvan bij hoogwater met kruisnetten gevist wordt. Enkele kilometers ten Noorden van Royan bevind zich het deltagebied van de rivier de Seudre, Charente Maritime het grootste oestergebied van Europa. Al deze pareltjes nodigen uit tot fotograferen.

La Fresneda (SP)

01_la fresneda

250 Km ten Zuid Westen van Barcelona vindt je de prachtige streek De Matarraña.  Deze wordt gekenmerkt door heuvelachtig landschap met Middeleeuwse dorpjes en olijf-, amandel- en wijngaarden en wordt geflankeerd door het Natuurreservaat ‘Los Puertos de Beceite’ waar de steenbok nog veelvuldig voorkomt. Wij logeerden op de kleine maar zeer geriefelijke camping ‘La Fresneda”  http://www.campinglafresneda.com

Guggenheim Museum Bilbao (SP)

Het Guggenheim Museum in Bilbao is een van de vier Guggenheim-musea over de hele wereld. Het behoort tot de Solomon R. Guggenheim Foundation in New York. Het is een van de belangrijkste musea voor moderne kunst. Het gebouw is ontworpen door de Noord-Amerikaanse architect Frank Gehry en heeft een tentoonstellingsoppervlakte van 11.000 vierkante meter. Het gebouw is grotendeels bedekt met schubvormige titanium platen die ervoor moeten zorgen dat het gebouw honderd jaar kan schitteren.